آنچه در این مطلب میخوانید:
مو جزو فاکتورهای بسیار مهم در زیبایی و افزایش اعتماد به نفس افراد محسوب میشود؛ به همین جهت نیز نازک شدن مو یکی از مشکلاتی عدیدهای است که باید برای برطرف کردن آن راهحل مناسبی پیدا کنیم؛ زیرا ضخیم کردن مو تاثیری چشمگیری در زیبایی ظاهری هر فردی دارد؛ پس تا اتمام این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی این موضوع یعنی علت نازک شدن مو بپردازیم.
یکی از معیارهای بسیار مهم و تاثیرگذار در زیبایی چهره، داشتن موهایی ضخیم است؛ اما بسیاری از افراد هستند که با مشکل نازک شدن مو مواجه میشوند؛ در حالت کلی عوامل زیادی ممکن است در بروز این مسئله دخیل باشند که شناسایی و بررسی آن میتواند گام بزرگی در جهت برطرف کردن آن به حساب آید؛ در ادامه برخی از این دلایل را بررسی میکنیم.
علت نازک شدن مو در بیشتر مواقع مربوط به ژنتیک فرد است که این موضوع بیشتر در بانوان دیده میشود؛ برای برطرف کردن این مشکل باید از پزشکان متخصص کمک بگیرید تا با انجام آزمایشات مختلف بهترین روش درمانی برایتان انتخاب شود؛ بنابراین به صورت خودسرانه نمیتوان این مسئله را برطرف کرد.
تغذیه یکی از فاکتورهای تاثیرگذاری است که باعث نازک شدن مو و در نتیجه ریزش آن میشود؛ از این رو باید از یک رژیم غذایی سالم بهرهمند باشید.
اضطراب و استرس باعث آسیب رساندن به موهای سر میشود و به تدریج کیفیت موها را تغییر میدهد؛ بنابراین بهتر است از استرس و اضطراب تا حتیالامکان فاصله گیرید.
سفت بستن موها سبب ایجاد موخوره و ضعیف شدن ریشههای مو میشود؛ توصیه میکنیم هر روز مدل موهای خود را تغییر دهید و به یک مدل موی ثابت بسنده نکنید.
استفاده از رنگ موهای شیمایی به صورت مداوم، باعث نازک شده و آسیب دیدن ریشههای مو میشود؛ علاوهبر آن استفاده از سشوار، اتو و انواع دستگاههای حالتدهنده مو نیز در این بروز این مشکل بیتاثیر نیست.
شستسن روزانه موها با شویندههای نامناسب و عدم استفاده از نرمکننده و ماسک مو باعث آسیب دیدن موهای سر میگردد.
مصرف داروهایی همچون قرصهای ضدافسردگی، ضدفشار خون، ضداضطراب و داروهای هورمونی جزو مواردی هستند که باعث نازک شدن ریشههای مو میشوند.
تابش نور آفتاب به صورت مستقیم و طولانی مدت سبب شکستن و تضعیف تارهای مو میشود؛ در واقع پرتوهای تابیده شده استحکام ریشههای مو را نابود میکند.
شستشوی موهای سر با آب داغ از جمله عواملی است که در نازک شدن موهای و خشک شدن پوست سر موثر است.
نازک شدن و و ریزش مو در دوران شیردهی کاملا طبیعی است؛ معمولا خانمهای باردار 40% الی 50% از موهای خود را در این دوره از دست میدهند؛ اما پس از اتمام این دوره مجددا موها به حالت عادی بازمیگردند.
ماساژ پوستی یکی از روشهای بسیار راحت و ارزان در ضخیم کردن پوست سر محسوب میشود؛ این روش جزو روشهای بسیار امن است که هیچگونه آسیبی نیز به پوست سر وارد نمیکند؛ برای ماساژ دادن پوست سر، نوک انگشتان خود را به صورت دورانی و بسیار آرام به کف سر ماساژ دهید؛ برای انجام این ماساژ از انواع ماساژورهای دستی نیز میتوانید استفاده کنید.
سوتغذیه یا کمبود یکی از ویتامینها جزو عوامل موثر در نازک شدن موهای سر هستند؛ به همین دلیل پیشنهاد میکنیم از مولتی ویتامین جهت تحریک فولکولهای مو استفاده کنید؛ البته مصرف مولتی ویتامین به صورت خودسرانه توصیه نمیشود؛ پس بهتر است از پزشک خود مشورت بگیرید.
از ماسکهای طبیعی خانگی استفاده کنید؛ این نوع ماسکها نه تنها هیچ ضرری برای ریشههای مو ندارد؛ بلکه به تقویت و پرپشت شدن موهای سر نیز کمک میکنند:
موهای سر برخی از اوقات به دلیل کمبود مواد مغذی استحکام خود را از دست میدهد؛ از رو میتوانید از روغنهایی نظیر روغن نارگیل، روغن زیتون و بادام استفاده کنید؛ روغن تراپی علاوهبر ضخیم کردن مو و جلوگیری از نازک شدن مو ، موجب آبرسانی یا روطوبترسانی ساقههای مو نیز میگردد.
آب پیاز بهطور قطع یکی از روشهای موثر در ضخیم کردن مو است؛ زیرا پیاز به رشد مو و تقویت آن کمک شایانی میکند؛ همچنین در جلوگیری از ریزش مو نیز موثر است.
یکی از روشهای درمان ریزش مو استفاده از ماینوکسیدیل است؛ این دارو توسط FDA تاییده شده و بدون نسخه پزشک نیز میتوانید آن را خریداری کنید.
در این مقاله سعی کردیم، موضوع نازک شدن مو و روشهای جلوگیری از آن را مورد بررسی قرار دهیم؛ امیدواریم که از اطلاعات ارزشمند مقاله امروز نیل کلینیک لذت برده باشید و از نکاتی که به شما آموزش دادیم، استفاده کنید؛ نیل کلینیک یکی از معتبرترین و باسابقهترین مراکز زیبایی است که انواع خدمات زیبایی مانند انواع کاشت مو ، لیپوماتیک، لیزر و … را در اختیار شما زیباجویان گرامی قرار میدهد؛ پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات تکمیلی با مشاوران تخصصی نیل کلینیک در ارتباط باشید.
دکتر فرامرز نگهدار مغانلو، دارای فلوشیب پوست و مو، با بیش از ۱۰ سال سابقه کاشت مو و همچنین عضو انجمن جراحان پیوند مو و عضو هیات علمی دانشگاه تهران
طراحی شده توسط تیم دیجیتال HDM